Hem  »  Blogginlägg   »   7 appar som kan få dig att må bättre

7 appar som kan få dig att må bättre

Idag finns det en app för i princip allting, och psykisk ohälsa är inget undantag! Här har vi listat några av de bästa apparna, med allt ifrån mindfulness till onlinepsykologi.

Headspace – mindfulness-appen med över 2 miljoner användare

Ett effektivt sätt att både förebygga och behandla ångest, stress och annan typ av psykisk ohälsa är genom mindfulness. Det vill säga medveten närvaro i nuet. Headspace är en av världens populäraste mindfulness-appar och erbjuder mängder av smarta funktioner. Dessutom har de serier med guidade meditationer för att hantera exempelvis stressångestdepression eller sömnproblem.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Self-Help for Anxiety Management – appen för ångest och oro

En populär app som lär dig att hantera ångest och oro. I appen kan du bland annat hålla koll på din ångest under en längre period, identifiera vad som oftast triggar din ångest och även prata med andra användare som lider av liknande problem.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Ahum app – boostande övningar och evidensbaserad terapi

I vår app hittar du digitala övningar, självtester och inspiration för att stärka din mentala hälsa. Vi har över tio digitala guider som hjälper dig att stressa mindre, sova bättre, hantera social ångest och mer. Vi erbjuder dessutom terapisamtal och iKBT med chattstöd för att behandla bland annat depression och ångest. Som privatperson är appen är gratis första 7 dagarna, därefter 29 kr i månaden. Som anställd ingår den i vår företagslösning.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Mood Tracker – digital dagbok

Precis som namnet antyder är denna app till för att registrera och hålla koll på exempelvis stress, ångest och ditt humör i allmänhet under en längre period. Genom att varje dag ange hur du känner dig kan du enklare se om det finns några mönster för hur ditt humör svänger, och ifall du ofta har höga toppar och djupa dalar. Appen passar även utmärkt att använda tillsammans med en psykolog, då du enkelt kan summera hur du mått sedan ert förra möte.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Mindfulness Appen – meditationer på svenska

Ett bra gratisalternativ till Headspace med svenska instruktioner. Appen har laddats ned mer än 1 miljon gånger i över 130 länder. Precis som Headspace innehåller Mindfulness Appen olika typer av guidade meditationer. Dessutom kan du föra statistik över din egen mindfulness-resa, få påminnelser om när det är dags för meditation och mycket mer. Appen finns även som en premium-version med kurser och ett bredare utbud av guidade meditationer.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Recovery Record – få hjälp med din ätstörning

En av de absolut bästa apparna för dig som försöker övervinna ätstörningar såsom anorexia, bulimi och hetsätning. Genom appen kan du enkelt och smidigt hålla koll på dina måltider, tankar och känslor. Du kan även sätta upp dina personliga mål och måltidsplaner, samt göra självtester för att följa de framsteg du gör.

Tillgänglig för iOS och Android. Ladda ner appen här.

Sömnappen – för bättre sömn 

KBT-behandling för sömnsvårigheter är grunden till denna app, som hjälper dig att förstå din sömn och vad du kan göra för att förbättra den. Många som lider av depression eller ångest har också svårt att sova, något som ofta förvärrar de andra symptom man lider av.

I appen kan du skapa en personlig sömnplan och följa hur ditt sömnmönster utvecklas, medan du provar de olika vetenskapligt beforskade strategier som ingår i en KBT-behandling för sömnsvårigheter. Dessutom finns flera olika guidade övningar för att minska din generella stressnivå, komma ned i varv inför sänggåendet och hantera tankar och känslor som stör din sömn.

Tillgänglig för iOS. Ladda ner appen här.

Menu