Hem  »  Blogginlägg   »   Psykologen tipsar om hur vi kan bli mindre beroende av våra mobiler

Psykologen tipsar om hur vi kan bli mindre beroende av våra mobiler

Tre enkla tips för att minska din skärmtid

Vi lever i en tid då teknologin bidrar med många fantastiska funktioner som underlättar våra liv. Exempelvis Ahum. Den ständiga uppkopplingen kommer dock med ett pris. Appar, mail, social medier, etc. äter upp vår tid.

På grund av detta kan vi enkelt fastna med blicken låst på våra mobilskärmar, som ligger oss nära till hands dygnet runt. För att undvika att bli stressad av detta tipsar Fredrik Sandin om hur vi kan minska vår konsumtion av skärmtid.

Till och börja med, stänga av dina pushnotiser. Detta är ett väldigt enkelt tips som kommer få dig mindre tvingad till att se vad som händer hela tiden. Samt om du vill skära ner ännu mer, stäng av ditt ljud helt och hållet. Det är inte svårare än så.

För det andra, ta en snabb koll i din mobil. Vad har du för några appar som ligger runt och skräpar, samt tar upp din tid. Behöver du verkligen den där appen du använde två gånger ett år sen, som ständigt skickar ut notiser? Faktum är att du troligtvis har ett flertal appar som endast stör din koncentration. Samt tar upp minne. Ta bort dem och slipp båda.

Slutligen, planera din skärmtid. Istället för att ständigt ta upp din mobil några minut i taget, planera. Det är inte mer komplicerat än vad det låter. Bestäm hur mycket tid du vill spendera på din mobil per dag och sprid ut den jämt. Det viktiga är inte att straffa dig själv, utan det viktiga är att inte låta skärmtiden ta över och styra ditt liv.

Du bestämmer över dig själv, låt inte skärmen göra det.

Menu