Hem  »  Blogginlägg   »   Dumpa eller bli dumpad, de båda gör ont

Dumpa eller bli dumpad, de båda gör ont

Det finns inget enkelt sätt att säga det på, att göra slut tär på oss alla.

”Kärleken övervinner allt” är ett starkt citat med många budskap. Kärlek är en av de, om inte den, finaste gåvan vi människor har glädjen att uppleva. Den kan förgylla vår vardag, göra våra liv bättre och roligare. Ett förhållande kan vara underbart. Att få dela alla våra upplevelser med någon, goda som onda, är en magisk känsla.

Dock kan det hända på vägens gång att vi inser att det är något som inte stämmer. Ibland är det vi själva, ibland ens partner och ibland är det båda. Oavsett vem som känner vad och vilken orsaken är kan det leda till ett avslut. Detta är något som tär på oss, vilket alla som gått igenom en separation kan vittna om.

Vi går från att ha en vardag nära en annan människa på heltid till att helt plötsligt känna oss ensamma. Den person vi tidigare delat allt med, har helt plötligt ingen roll i vårt liv längre och vi måste vänja oss vid detta faktum och gå vidare. Vi har inget annat val.

Det kan kännas tufft att komma över någon och det är en process. Den tar tid, fast vi ibland vill att smärtan ska gå över snabbare. Men, hoppet finns. Vi har ett val och ett val endast – att gå framåt. Vi kämpar på och tar oss successivt dit.

Det är inte ovanligt att behöva hjälp i denna process, och det är inget att skämmas för. Oavsett om det är en kompis, ett syskon eller en psykolog kan vi alla i ett avslutat förhållande behöva ett lyssnande öra. Ofta är det skönt att bara prata ut för att få lite klarhet. I många fall blir vi blinda av kärleken som en gång existerat och genom att prata ut om avslutet kan vi själva höra våra egna rationella anledningar kring varför det tog slut. Vi vet mer än vad vi tror och ett stöd från någon annan kan hjälpa oss att inse detta i tuffa situationer. Ett stöd kan även ge oss tips hur vi kan tänka och gå vidare, om så behövs. Tillsammans är vi starkare!

Och glöm inte, ett förhållande tar slut för att det inte varit tillräckligt bra. Så det kan kännas jobbigt nu, men kom ihåg att det tog slut av en anledning och oavsett om det var dina eller era anledningar var det för bådas bästa i slutändan.

Håll huvudet högt och kämpa i uppförsbacken, det vänder snart.

Menu