Få meddelandeterapi direkt i mobilen

Den nya appen för meddelandeterapi gör det smidigare att få psykologisk hjälp - för både stort och smått. Att skriva är ett bra sätt att kommunicera med sin psykolog, man ges tid för reflektion och kan göra det hemma i soffan.

Det kan vara ett stort steg att ta kontakt med en psykolog. Många tvingas också att åka långt för att komma dit eller vänta i veckor innan man får tid.

Det här har gänget bakom appen Ahum ändrat på. Ahum har funnits sedan 2017 och har redan gjort mycket för att ändra på detta. Hittills har man hjälpt över 10 000 personer att få psykologiskt stöd, rådgivning och behandling genom en unik matchningsfunktion.

Nu tar man ytterligare ett steg och lanserar ett nytt sätt att träffa sin psykolog genom meddelandeterapi. Du betalar 100 kronor för att ha din psykolog tillgänglig i en vecka – en bråkdel av kostnaden jämfört med ett traditionellt psykologmöte. Det kan vara rådgivning, vägledning eller terapi för både stort och smått.

Alla frågor och funderingar är välkomna. Många har kontakt på det här sättet i flera månader.

Stort i USA

Liknande tjänster finns redan i USA där det har blivit ett väldigt populärt sätt att gå i terapi, där flera miljoner aktivt prenumererar på tjänster för meddelandeterapi.

Många har svårt för att öppna upp sig när de möter en främling öga mot öga. I den här formen blir man mycket mer avslappnad. Dessutom tror vi att många har lättare för att uttrycka sig i text.

Klicka här för att se mer om Ahum App.

Ahum
28 maj, 2019
Laddar...